Platja d’en Calau

Palafrugell

En una formació de tres platgetes, la Platja d'en Calau és la que es troba més a la dreta, al costat de la Platja de les Barquetes. Té una longitud de 75m i 17m d'amplada.

Descripció de l'accés

Des de la carretera C-31, aproximadament al Km 331 agafem la sortida a Palafrugell. De seguida trobem cartells que indiquen la zona de platges. Prenem aquesta direcció i, un cop a l’entrada de Calella de Palafrugell (Avinguda Mar), ens dirigim a la part baixa del poble.

Des del Passeig Canadell, seguint la línia de costa arribem al carrer Miramar. Avancem pel carrer que voreja el mar i arribem al carrer d'en Calau.

Granulometria mitjana Combinat lliure d * Llegenda

Història

Calau prové del nom Nicolau, provinent d'una família de Calella de Palafrugell, el seu membre més conegut fou Nicolau Ferrer i Simón (mort als 67 anys al 1908) que dona nom a la platja i a un carrer. Ernest Morató relata a Coses de Calella de Palafrugell que va ser donat per mort en un temporal de llevant i, després de celebrar els seus funerals, va aparèixer al cap de dos mesos. Aquest fet va iniciar la tradició de celebrar una festa anyal a Sant Sebastià amb l'assistència dels supervivents calellencs de naufragis. (Extret de la Viquipèdia)

Veure escrit