Cala Tamariua

Platja de la Tamariua

Port de la Selva, el

Platja de pedretes grises de granulometria gruixuda, longitud de 75m i uns 25m d'amplada.

Descripció de l'accés

Ens hem de dirigir al nord de la Costa Brava, a El Port de la Selva. Hi arribarem per la N-II i la GI-612. Més informació de com arribar per tren, mar i altres vies a http://ca.elportdelaselva.cat/turisme/

Un cop al Port de la Selva, prenem direcció nord pel passeig marítim. Hem de travessar tota la zona portuària. Seguim la GI-612 per la Urb. Cala Tamariua. Agafem la desviació a l'esquerra i arribem a un carrer sense sortida. Al final d'aquest podem iniciar la ruta local que ens porta fins a la platja.

Granulometria gruixuda Combinat lliure d
No disposa de serveis. * Llegenda

Història

La Punta de la Creu és la part més sobresortint de terra ferma entre el Port de la Selva i la Cala Tamariua, obre una petita badia on hi trobarem la Cala Tamariua i la Cala Cativa. Davant de la Cala Cativa es va fer l'any 1893 la primera extracció d'àmfores a Catalunya amb finalitats científiques, promoguda per Romuald Alfaras. Al interior de la Cala Tamariua es poden veure restes d'una pedrera de gneis explotada durant el s.XIX. Foix era gran coneixedor d'aquest indret, tant per terra com per mar.

Veure escrit