#Santa Cristina d’Aro: Platja de Vallpresona

Tornem amb més energia que mai per acostar-vos al paisatge de la Costa Brava. Farem tot el possible perquè la propera temporada d’estiu la guia estigui completa, de Portbou a Blanes.

Avui però, us portem a una platja verge que pertany al municipi de Santa Cristina d’Aro, al Baix Empordà. Sí, Santa Cristina també té platges ;), i molt boniques.

Per anar-hi hem d’arribar primer a la part baixa de SFG i agafar la “Carretera de Tossa” (GI-682). Cal tenir especial precaució amb els ciclistes en aquesta carretera, estreta i amb gran nombre de revolts (365 en 22 km), que ha estat escenari de trams del Rally Costa Brava Històric.

La carretera GI-682 comunica Sant Feliu de Guíxols amb Tossa de Mar. Ens haurem de desplaçar fins al Km 34.google maps

Un cop arribats al quilòmetre indicat, haurem de prendre un camí que s’endinsa al bosc des de la GI-682.

Farem un passeig lleuger en entorn boscós d’uns 15 minuts fins arribar a la platja. No té pèrdua.

Després de la passejada, arribem al nostre destí: la Platja de Vallpresona, platja nudista verge de grans còdols de color rosat.

L’aïllament d’aquesta platja va fer que durant molt de temps alguns la utilitzessin com a càmping naturista durant caps de setmana i vacances, i fins i tot hi va haver qui s’hi va instal·lar tot l’any. La comunitat comptava amb normes bàsiques de convivència i tothom hi era ben rebut. A l’inici de la dècada dels 2000, van prohibir que aquestes persones continuessin vivint en aquest racó.

Avui dia encara trobem alguna “caseta” amagada entre els arbres però –almenys durant la nostra visita- no hi vam trobar ningú.

L’únic servei disponible és la presència de contenidors dalt el camí, junt a la carretera GI-682.

Aquesta platja disposa del distintiu Bandera Blava, pel que instem a tots els visitants a no deixar cap brossa a l’espai perquè els següents afortunats el puguin gaudir d’igual manera. Hem de tenir en compte la dificultat d’accés que suposa per qualsevol brigada de neteja.

Salut i fins aviat!

Share: