#Sant Antoni de Calonge: Cala de les Roques Planes

Ha arribat el bon temps i mica en mica ens anem animant. Així que ha arribat el moment de guardar botes i abrics, perquè toca anar a passejar i aprofitar per fer les primeres parades a prendre el sol.
 
En aquest cas, anem fins a Sant Antoni de Calonge. La forma més còmoda d’arribar-hi és des de la C-31 aproximadament al Km 321 ens desviem cap a la costa per la C-257.
El nostre destí d’avui és la Platja de les Roques Planes. S’hi pot arribar per dues vies: una que ens obliga a caminar menys, però molt pobre turísticament, i l’altra, que ens fa caminar més estona però és molt més agraïda. Com que en aquesta pàgina el que busquem és fomentar el turisme respectuós, de qualitat i basat en el coneixement del territori, només detallarem la segona ruta. Qui vulgui anar per la via ràpida, només diré que ha d’anar a parar al carrer Ildefons Cerdà. Així doncs, seguim!
#3 Sant Antoni de Calonge: Cala de les Roques Planes
La forma més senzilla d’arribar-hi caminant és fer un tram del Camí de Ronda GR-92 (Itinerari d’Interès Paisatgístic), també anomenat Sender del Mediterrani. 
És un sender de llarg recorregut que arriba fins a Andalusia i forma part del sender europeu E-10 (Mar Bàltic – Mediterrani). 
El podem agafar a l’extrem sud del Passeig de Torre Valentina (com mostra el mapa), passejant per la platja que porta el mateix nom. Una bona noticia:  en aquesta banda del municipi hi ha una àmplia zona d’aparcament (zona blava en temporada alta).

El recorregut pel Camí de Ronda és de dificultat baixa, fins i tot apte per als petits de la casa. Mentre caminem, passarem per davant d’altres cales com la del Racó dels Homes, Cala del Racó de les Dones, Cala dels Capellans, Cala de la Roca dels Musclos (tancada pel mal estat de l’entrada amb escales de fusta), Cala Gran, i tres de més de petites abans d’arribar-hi.
 
La singularitat d’aquesta cala és la peculiar forma plana de les seves roques, fruit de molts anys d’erosió del mar. Com molts haureu notat, aquest indret distintiu és el que va servir per batejar aquest indret.
Fins i tot n’hi ha una, molt curiosa, que pren el nom de Roca Foradada pel seu aspecte.
 
La Platja de les Roques Planes s’ubica en un entorn natural. La zona de platja és de granulometria més aviat gruixuda, i el fons de bany és combinat amb còdols i roques. No disposa de serveis. 

Recomano aquesta zona si us agraden les cales de dimensions reduïdes però acollidores. Si és així, no us perdeu d’aquí a poc la Cala de la Roca del Paller: a mi em va enamorar només arribar-hi.

 

Share: