#Sant Feliu de Guíxols: Platja dels Canyerets

Avui anem fins a Sant Feliu de Guíxols (SFG) i visitarem la Platja dels Canyerets, també coneguda per la gent del poble com “Rosamar”, que és el nom de la urbanització on es troba i que pertany a Santa Cristina d’Aro. La platja però, pertany als dos municipis.
 
Per anar-hi hem d’arribar primer a la part baixa de SFG i agafar la “Carretera de Tossa” (GI-682). Per qui no la conegui, només cal dir que en els 22 Km d’aquesta carretera que uneixen Tossa de Mar i SFG hi ha ni més ni menys que 365 corbes, motiu pel qual ha estat escenari de trams del Rally Costa Brava Històric. És a dir, que precaució al conduir i compte amb els ciclistes!
 #2 Sant Feliu de Guíxols: Platja dels Canyerets
L’entrada a la Urbanització Rosamar s’ubica entre el Km 35 i 36 a mà esquerra (si aneu des de SFG). Atenció perquè, en època de temporada alta, hi ha un senyor a la barrera d’entrada que us cobrarà un petit import per entrar amb el vehicle si no esteu empadronats al municipi. Tot i això, val la pena. 

 
Un cop dins, seguim el carrer tot avall i ja podreu començar a buscar on deixar el vehicle.
 Un cop aparcats, ja podem anar cap a la platja. S’hi pot arribar des del vial que passa pel costat del restaurant, o bé pel carrer paral·lel que hi ha un xic més endavant.
 
Des d’on arribem, veiem com la platja està dividida en dues parts, una gran a la nostra esquerra, platja_dels_canyerets2
i una altre de més petita a mà dreta:
platja_dels_canyerets1
Un cop a la platja, ens trobem dins d’un entorn natural delimitat per la muntanya. És una platja de granulometria variada (gruixuda a la part petita i més fina a la part gran), d’aigua espectacularment cristal·lina i sempre neta. El fet de tenir el fons de bany completament lliure d’obstacles fa que l’aigua prengui aquest color blau cel que sembla més propi de paradisos caribenys.
Disposa de servei de bar, dutxes, w.c., lloguer de kayacs i patinets, així com servei de primers auxilis. A la urbanització també hi trobem un petit supermercat de temporada i un restaurant amb unes vistes envejables.
Pels més atrevits, a la dreta de la platja hi ha un caminet que ens porta a un lloc especialment indicat per poder-se tirar des de les roques amb seguretat.A més, si seguim aquest “mini camí de ronda”, tenim accés a la Cala Canyet, la Platja de Canyet i, fent algun malabarisme per les roques, a la Cala del Sr. Ramón (nudista). En parlaré més endavant.


Qui vol anar al Carib tenint aquestes platges al costat de casa!
Share: