#Palafrugell: Es Canyissos / Platja del Canadell (Calella de Palafrugell)

Comencem la ruta de platges i cales per la Costa Brava.

En aquesta primera sortida anirem fins a Palafrugell, al Baix Empordà. Si entrem al municipi des de la carretera C-31, de seguida trobem cartells que indiquen la zona de platges. Prenem aquesta direcció i, un cop a l’entrada de Calella de Palafrugell, hi ha una rotonda que indica com arribar a la platja d’aquest terme municipal, aíxi com el desviament que s’ha de prendre per anar cap a Llafranc i Tamariu.

En aquest cas, nosaltres seguirem direcció Calella i seguirem pel carrer Passeig Torre fins arribar al final. Si tenim sort, podrem estacionar el vehicle molt a prop del nostre destí.

Un cop aparqueu, comproveu que el cotxe o la moto han quedat ben tancats i que teniu les claus a la butxaca. Tot correcte? Seguim. Per arribar a la zona de platges la millor opció és entrar a través del Camí de Ronda, que comença al sud del carrer Tres Pins.

 

Prenent aquesta entrada, baixem unes escales i arribem a Es Canyissos. Com indica el seu nom, aquesta platja havia estat plena de canyes fa uns anys. Ara és una platja de dimensions reduïdes amb sorra de granulometria gruixuda (aquella que s’espolsa fàcilment amb la mà). El fons de la zona de bany és generalment rocós, tot i que hi trobem un petit corredor lliure d’obstacles que ens permet entrar fins a una mínima profunditat.

A la dreta de Es Canyissos, i com a extensió de la mateixa platja, trobem la Platja del Canadell, que compta amb una superfície lleugerament superior a l’anterior. La tipologia de sorra és la mateixa, però la diferència és que en el fons de la zona de bany podem gaudir d’un espai molt més lliure d’obstacles. Hi podem arribar des d’Es Canyissos i també des del Passeig Canadell, a través de tres punts d’escales situats als seus extrems.

En temporada alta, la platja disposa de servei de vigilància i primers auxilis, així com dutxes, rentapeus, lavabos i papereres. A més, està envoltada d’establiments on podem fer un mos de la millor cuina de costa per agafar forces, o simplement refrescar-nos amb una beguda.

És un espai d’alta ocupació a l’estiu, pel que molt sovint hi ha problemes de circulació i estacionament als voltants.

Aprofiteu en temporada baixa per visitar aquestes meravelloses platges ja que a l’estiu tenen una ocupació molt alta!

Share: